Praktijkinformatie
Huisartsen Laan op Zuid geeft persoonlijke en deskundige zorg. U kunt bij ons terecht voor medisch advies of een behandeling. Iedere patiënt proberen we voldoende tijd en aandacht te geven.
Over de praktijk
Huisartsen Laan op Zuid bestaat al sinds 1985. Sinds 2015 zit onze praktijk in het Gezondheidscentrum Laan op Zuid. De huisartsen, de praktijkondersteuners, de praktijkmanager en de assistentes zijn een vast en hecht team. Samen werken we aan persoonlijke en goede zorg.
Wij bieden medisch-generalistische zorg volgens de richtlijnen van de beroepsgroep die zoveel mogelijk gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Om die richtlijnen goed bij te houden volgen we jaarlijks scholingen.
Binnen het Gezondheidscentrum werken we samen met fysiotherapeuten, thuiszorg MIJ, psychologen, logopedisten, diëtisten en verloskundigen.
U kunt zich alleen inschrijven als u op een van de volgende postcodes woont: 3071, 3072, 3073 en 3074.
Contact opnemen?
Telefoon
Voor spoed overdag: 010 - 307 20 02 (optie 1)
Avond/Weekend: 010 - 290 98 88
E-mail voor niet medische zaken
De praktijk
3072 KA Rotterdam
De praktijk is bereikbaar met:
Tram 20, 23 en 25 (halte Vuurplaat)
Metro (station Rijnhaven)
Bereikbaarheid
Afspraak maken:
iedere werkdag van 8:00 tot 10:00 uur.
Uitslagen opvragen, herhaalrecepten en overige vragen:
10.30 - 12.30 uur en van 13.30 - 14.30 uur.
Aanvraag huisbezoek:
voor 10:00 uur.
Let op:
Tussen 10.00 en 10.30 uur hebben we werkoverleg. Tussen 12.30 en 13.30 uur hebben we pauze.
U kunt ook digitaal contact met ons opnemen voor vragen, consulten of het herhalen van recepten. Dit gaat via mijngezondheid.net. Hier kunt u 24/7 uw zorgzaken regelen.
Spoedgevallen en weekenden
Na 14.30 uur zijn wij alleen bereikbaar voor medische spoedgevallen. Het spoednummer is: 010 – 307 20 01. Bel dit nummer alleen bij een noodgeval. Uw telefoontje krijgt dan voorrang op andere telefoontjes.
Vaak worden we op de spoedlijn gebeld voor zaken die niet spoedeisend zijn. Dan zullen we het gesprek snel onderbreken. U moet dan opnieuw bellen. Zo zorgen we er samen voor dat we snel bereikbaar zijn in noodsituaties.
Is onze praktijk gesloten? Dan kunt u het nummer van de Huisartsenpost Rotterdam Zuid bellen: 010 – 290 98 88.
Bel dit nummer alleen bij medische spoedgevallen tussen 17:00 uur en 08:00 uur of in het weekend. U krijgt dan de assistente van de Huisartsenpost Rotterdam Zuid aan de telefoon.
Nascholing
Wij bieden medisch-generalistische zorg volgens de richtlijnen van de beroepsgroep die zoveel mogelijk gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Om die richtlijnen goed bij te houden volgen we jaarlijks scholingen.
Onze huisartsenpraktijk werd in 2021 gekeurd volgens het NPA-accreditatie proces van het Nederlands Huisartsen Genootschap. De praktijk werd gecontroleerd op kwaliteit van praktijkvoering en geleverde zorg. We zijn goedgekeurd: het keurmerk ziet hieronder en is 3 jaar geldig.
Huisartsen
Elk jaar volgen onze huisartsen minstens 40 uren nascholing om nieuwe ontwikkelingen bij te leren. Ook geeft zorggroep Rijnmond Dokters extra nascholing. Bijvoorbeeld over chronische zorg aan patiënten met suikerziekte en COPD of nascholing op het gebied van CVRM (CardioVasculair Risico Management).
Zes keer per jaar vindt er een Farmaco Therapeutisch Overleg plaats. Met apotheken en andere huisartsen in de wijk hebben we dan overleg. Deze bijeenkomsten staan onder controle van ondersteuningsorganisatie Stichting Koel.
Assistentes
De assistentes volgen regelmatig cursussen via erkende nascholingsinstituten.
Praktijkondersteuners
Ook de Praktijkondersteuners Somatiek en GGZ krijgen regelmatig nascholingen.
Onze huisartsen
Onze praktijkondersteuners
In de praktijk werken 4 praktijkondersteuners Huisartsen (POH). Er zijn 2 POH’s voor gestructureerde zorg voor patiënten met suikerziekte, COPD, astma en hoge bloeddruk. Ook zijn er 2 POH’s voor de behandeling van psychische problemen.
Onze praktijkassistentes
De assistente is het eerste aanspreekpunt aan de telefoon. Zij vraagt uw klachten uit en kijkt hoe u het beste geholpen kunt worden. Dat kan zijn met een advies, een afspraak of een verwijzing. Ook heeft ze een aantal administratieve taken. In de middag heeft ze een eigen spreekuur op afspraak voor het doen van medische verrichtingen. U kunt bij haar terecht voor: wondverzorging, verwijdering hechtingen, uitspuiten van oren, het geven van injecties, bloedprikken en bloedonderzoek, urine onderzoek, bloeddruk meten, uitstrijkjes maken, vragen over recepten, verwijskaarten en machtigingen.